Bliv en h@j til nettet

  • Mød andre på nettet
  • Find værktøjer til billedbehandling
  • Opret dine egne dokumenter

Introduktion til kurset >>

Udnyt nettet bedre

  • Tal gratis i telefon
  • Find gamle skolekammerater
  • Lav din egen hjemmeside

Introduktion til kurset >>

Lær at bruge Google's værktøjer

  • Læs nyheder med Google Reader
  • Få overblik med Google kalender
  • Få en e-mail adresse med Gmail

Introduktion til kurset >>

Ting nr. 7: Youtube.com - se dine yndlingsklip igen og igen og igen...

Logo YouTubeMed YouTube.com er underholdningen reddet!
Har du først stiftet bekendtskab med YouTube én gang, bliver den svær ved at slippe. Sitet har potentiale til at være omdrejningspunktet i enhver samtale over middagsbordet – ude som hjemme. Så er du advaret!

Video-websitet gik online i 2005 og har siden da underholdt millioner og atter millioner af mennesker. Siden er stærkt vanedannede og mange mennesker har allerede oplevet, hvordan YouTube har gjort lige netop dem til kultfigurer i alle afkroge af verden.

Så grib muligheden for at finde ud af hvorfor, mange millioner mennesker hver dag klikker ind på YouTube. Og se hvad du kan bruge tjenesten til!


Hvad er YouTube for en størrelse?
YouTube er et online website med videoklip. Der findes efterhånden mange videotjenester på nettet, men YouTube er suverænt det mest populære site, når det gælder trafik, altså antallet af mennesker, der hver dag klikker ind på sitet. Af den simple grund at YouTube indeholder flere film-, tv- og videoklip end andre tilsvarende tjenester.


Hvis du gerne vil læse mere
Læs om YouTube i al almindelighed på den danske udgave af online-leksikonet Wikipedia.
Eller klik ind på YouTubes egne introduktionssider.


Hvad kan jeg bruge det til?
Filosofien bag YouTube er meget simpel. Det handler om at:

- Se millioner af videoklip
- Dele dine yndlingsklip med familien eller vennerne
- Uploade dine egne videoer så hele verden kan kigge med

Som uregistreret bruger kan du se langt de fleste klip på YouTube. Og med et indhold, der overstiger 80 millioner videoer, er der nok at kigge på – og der er masser af klip med dansk fokus. Indholdet vokser eksplosivt, mens du læser disse linjer. Google, som ejer YouTube, anslår, at der dagligt tilføjes 65.000 nye klip til indholdsbasen.

Hvis du ser en video, som du finder ufattelig sjov, alvorlig, anderledes eller bare interessant, har du flere muligheder for let at dele klippet med din omgangskreds. Enten via mail eller via andre web 2.0-tjenster, som fx Facebook, MySpace eller Del.icio.us – tjenesterne vi nok skal introducere dig for senere i dette læringsforløb.

Det er primært almindelige mennesker som dig og mig, der skaber indholdet på YouTube. Mange millioner mennesker har allerede uploadet deres egne personlige hjemmevideoer til stor fornøjelse for deres familie, venner og så naturligvis den store bunke af ukendte, der altid kigger med. Men der ligger også mange klip optaget fra diverse tv-programmer samt masser af kultscener fra alle filmgenrer. Musikvideoer er en anden type indhold, som er vældigt godt repræsenteret på sitet.

Google har en del etiske retningslinjer og fjerner derfor så vidt muligt videoklip med stødende indhold – fx porno, selvmordsvideoer eller ekstrem blodige og kontroversielle klip.

For at uploade skal du registreres som bruger. Som registeret bruger kan du desuden rose, kritisere eller på anden måde kommentere et videoklip.


Sådan kommer du i gang!
Du skal hverken downloade programmer eller oprettes som bruger, hvis du bare gerne vil starte med at kigge på indholdet på YouTube.

Lad os afprøve en af YouTubes mange muligheder:

- Åbn en internetbrowser og tast: www.youtube.com ind i adressefeltet.

- Prøv at finde et helt bestemt videoklip. Hvert år viser TV-2 et sammenklip af årets TV-bommerter. Hvis du i søgefeltet skriver: tv2 bøffer 2007 - finder du årets pinligheder fra 2007.

- Du kan afspille klippet ved at klikke på billedet af Jes Dorph-Petersen.

Hvert klip har tilføjet emneord, som du kan søge på. Prøv nu at finde andre tv-klip eller måske en scene fra din yndlingsfilm. Du kan også søge på ting, der interesserer dig. Det er både emneord på engelsk og dansk, så det kan være en god ide at søge på begge sprog.


Du kan også prøve...
At sætte et videoklip ind på din blog. Hvis du har oprettet en blog, kan du eksperimentere med at sætte et videoklip ind. Prøv at finde en video med din favoritmusikgruppe. Når du afspiller videoen første gang, dukker der er grå boks op til højre på siden.



- Under Embed er der placeret en lille kode, som skal sættes ind på din blog.

- Højreklik på linjen, tryk Marker alt, højreklik igen og tryk nu Kopier.

- Åbn administrationen til din blog. Lav et nyt indlæg.

- Stå i fanebladet Rediger HTML. Højreklik i det hvide felt og tryk Sæt ind.

- Du har nu kopieret koden ind i et nyt indlæg og kan skrive en overskrift og evt. en tekst til din valgte video.

- Når du er færdig med at skrive, kan du publicere ved at trykke på Udgiv indlæg.


Når du vil uploade din egen video
Alle har som tidligere nævnt adgang til at se klip på YouTube. Det er først, når du vil kommentere, uploade eller evt. skabe dine egen kanaler, channels, at du skal registreres som bruger.

Hvis du har deltaget og sat dig ind i Google-temaet, kan du sammenkæde dine Google-konti med din YouTube-konto, således at du kan benytte samme login til alle dine Google-tjenester.


Klik på Sign Up og følg vejledningen – har du en google-konto så brug boksen nederst til venstre. Når du har registeret dig som bruger, er du faktisk klar til at uploade dine egne hjemmevideoer, lave din egen kanal, gemme dine favoritvideoer, kommentere andres klip og meget mere.

YouTube afspiller de små film via en teknologi, man kalder Flash. På 90 % af alle PC’er er Flash allerede installeret. Hvis du mangler dette plug-in på din PC, kan det hentes gratis på Adobes hjemmeside.

Klip kan uploades i følgende fil-formater: .WMV, .AVI, .MOV og .MPG. Det betyder i praksis at langt de fleste optagelser med digitalkameraer, videokameraer og mobiltelefoner uden videre kan uploades – med eller uden bearbejdelse. Filen må dog max. fylde 1 Gigabyte.


Vær opmærksom på at...
Mange af de klip, som ligger på YouTube, er ulovlige ifølge gængse copyright-lovgivning. Google, som ejer YouTube, forsøger at fralægge sig ansvaret for de ulovlige filer ved at vise en advarsel, når du uploader.

Et godt råd vil være aldrig at uploade noget, som andre har produceret. Du må nøjes med dine egne optagelser.

Vær også opmærksom på at du overgiver rettighederne til det uploadet materiale til Google. Som herefter kan benytte til egne formål, hvis de ønsker.

Næste uges program: Picasa – og billedbehandling i dit digitale fotoalbum
I næste uge kan du glæde dig til at lære mere om, hvordan du kan organisere dine digitale billeder via gratisprogrammet Picasa.

Ting nr. 12: Podcast - slut med at gå glip af spændende programmer

Frihed til at lytte til alt det der interesserer dig - når du har tid og lyst! Hvis du gik glip af ugens udsendelse af lørdagsprogrammet ”Mads & Monopolet” på P3 pga. en familiefødselsdag, glemte at tænde for ”De sorte spejdere” eller bare har hørt en kollega snakke begejstret om tirsdagens afsnit af ”Horisont på P1”, ja så er podcasts lige noget for dig.
Måske er du bare et travlt menneske, som har svært ved at nå det hele i hverdagen. I så fald skulle du virkelig prøve at læse videre.

Du har måske allerede hørt lidt om begrebet podcasting eller podcasts? Podcasting er smart og kan anvendes af alle. Med postcasting har du muligheden for at tegne abonnementer på fx dine radiofavorit-programmer og hive dem frem, når du har tid og lyst.


Lidt grundlæggende om podcast
Podcast er sat sammen af 2 ord – iPod og broadcasting. En iPod er en lille og populær musikafspiller fra firmaet Apple. Broadcasting betyder egentlig bare, at man sender noget ud – typisk tv- og radiostationerne. Et podcast betyder altså noget i retningen af en sending, du kan hente ind på din afspiller.

Et podcast ligger som en lyd- eller videofil på Internettet. Uden særlig mange anstrengelser kan du via et program nemt abonnere og holde styr på dine udsendelser.

Det smarte med podcasts er, at du faktisk ikke behøver at foretage dig særligt meget for at det hele køre ganske automatisk med hjælp fra RSS-teknologien. Og podcasts kan både afspilles via din PC eller lægges over på en bærbar afspiller – fx en iPod eller anden MP3-afspiller. Når det først ligger på en bærbar, kan du tage podcastet med dig i toget, sengen, ferien eller i bilen.

Podcasts er noget, alle kan producere. Både bibliotekerne, virksomheder, institutioner og organisationer vælger at formidle via podcasting – både i lyd såvel som video.


Hvis du gerne vil læse mere
Læs mere om podcasting på Wikipedia.
Eller se en introduktionsvideo om hvordan du gør på DRs hjemmeside.


Hvad kan jeg bruge det til?
Der produceres podcasts om mange forskellige emner. Måske har du en passion eller fritidsinteresse, som du gerne vil følge med i. Her kan podcasts hjælpe dig.

Litteratur & kunst, mad og drikke, nyheder, politik og debat, musik eller sundhed – mulighederne er mange. Du finder en liste over de danskproducerede podcasts på Podhead.dk.

Muligheden for at kunne vælge ud og vælge hvornår, er helt klart den store fordel ved podcasting. Du styrer suverænt, hvornår du har tid til at lytte eller se programmerne og er altså ikke afhængig af mediernes sendetidspunkter.


Nu er det din tur!
Du har flere muligheder, når du vil lytte til et lyd-podcast på PC’eren.

1. Du kan ofte afspille lydfilen direkte på producentens hjemmeside.

DR udsendte i 2007 20 udsendelser om jazzens historien – "Jazzens giganter". Prøv at klikke på linket til DRs hjemmeside om Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Hvis du klikker på linket 54,7 mb i boksen Download udsendelse kan du afspille udsendelsen direkte fra hjemmesiden i et nyt browservindue. Udsendelserne afspilles i med programmet Quicktime og ligger i det filformat man kalder MP3.


Nu kan du lytte til podcastet, men kun når du sidder ved din PC.

Men denne form for aflytning kræver, at du jævnligt klikker ind på hjemmesiden for at tjekke, om der er kommet nye udsendelser. Det kan være lidt bøvlet i længden. Derfor har du mulighed for at benytte RSS-feeds. En teknologi, der automatisk henter nyheder hjem til dig via din Google Reader (Læser) eller fx ved hjælp af programmet iTunes.

2. Prøv nu at tilføje RSS-feedet på et podcast til din Google Reader (Læser) så du ikke behøver at klikke ind på en hjemmeside hver dag eller uge for at lytte til de nyeste produktioner.

- Find et podcast på DRs (http://www.dr.dk/Podcast/) sider.
- Klik på XML linket.
- Kopier adressen med Ctrl + c.
- Åbn din Google Læser og klik på Tilføj abonnement.
- Sæt adressen ind med Ctrl + v og tryk på knappen Tilføj.

Nu abonnerer du i princippet på et podcast. Og flere kan tilføjes. Nu behøver du kun kigge et sted, når du vil opdateres på de nyeste podcasts, der har din interesse.


Du kan også prøve at overføre et podcast til en bærbar afspiller
Hvis du benytter en bærbar afspiller, kan du lytte til filerne, når du kører bil eller sidder i toget. Det kræver naturligvis, at du har en mp3-afspiller. Men det kræver også, at du har et program, der kan holde styr på dine lydfiler.

Apples musikprogram iTunes kan med fordel benyttes og kan hentes gratis på Apples hjemmeside. IPods (mp3-afspillere) synkroniserer automatisk med iTunes.

Hvis du har investeret i en mp3-spiller af et andet mærke, er metoden afhængig af mærket. Nogle gør det helt automatisk, når du slutter dem til pc’en. Andre ikke. Her bliver du nødt til at bruge den medfølgende manual.

Alternativt kan du downloade podcasts i en mappe og manuelt overføre dem ved at trække dem fra computerens mappe til afspilleren, når du har sat USB-stikket i.


Næste uges program – Tema 3: Sociale netværk
Glæd dig til temaet om sociale netværk!
Lær fx om danskernes yndlingsnetværk Facebook, hvor mange af dine venner, klassekammerater og kollegaer sandsynligvis allerede er oprettet.

Først skrev vi, så ringede vi, så mailede vi, og nu bruger vi sms, chat - og er på Facebook. Hop med på bølgen - det er sjovt, inspirerende - og nyttigt!

Ting nr. 11: Bibliotekernes Netmusik & Netlydbog.dk - digitale tilbud fra biblioteket

Logo NetmusikLogo NetlydbogAlt det sjove – helt lovligt! Du har bestemt dig for selv at skrive sangen til din datters bryllup. I den forbindelse vil du gerne høre nogle forskellige sange, før du endelig bestemmer dig for en melodi. Men du har ikke mulighed for at komme ned på det fysiske bibliotek og låne sangene de næste par dage.

Det kan også være, du har hørt en sang i radioen, som du synes er rigtig god: Den må du bare høre igen!

Eller du er måske vant til at slæbe bæreposer fulde af kassettebånd med hjem fra biblioteket og venter på de nye lydbøger i reserveringskøen i månedsvis.

Du har sikkert også læst og hørt en masse om, hvad man må og ikke må på nettet, når det gælder digitale downloads. Måske du er blevet lidt skræmt af historier om virus, ophavsrettigheder og sagsanlæg?

Biblioteket tilbyder digitale services, som indeholder musik og lydbøger til dig, som gerne lovligt vil udforske de digitale låne-muligheder. Det er nemt, bekvemt og gratis – og du kan til og med gøre det hele hjemmefra, døgnet rundt, alle ugens dage.


Introduktion til Netmusik.dk & Netlydbog.dk
Netmusik.dk og Netlydbog.dk indeholder digitale udgaver af de materialer, cd’er og bøger, som du måske normalt låner i fysisk form på dit lokale bibliotek.

Med Netmusik.dk har du mulighed for at vælge mellem og hente mere end 1 million sange og der kommer hele tiden nye til. Du downloader musikken til din private computer. Herefter kan du altid overføre musikken til udvalgte MP3-afspillere og mobiltelefoner, hvis du ønsker det.

Netmusik.dk indeholder alle musiktyper og musikgenrer. Lige fra rock til jazz til klassisk. Og du vil helt sikkert kunne finde meget af den helt nye danske pop- og rockmusik.

Lånetiden for musik fra Netmusik.dk er 7 dage.

Netlydbog.dk er lydbøger, der er digitaliseret. Det er primært skønlitterære bøger, men du kan faktisk også låne både børnebøger og faglitteratur.

Du kan låne lydbøgerne på to forskellige måder:
Enten som WMA-filer (Windows Media Audio) som du downloader til din PC. Nu har du samtidig mulighed for at overføre lydbogen til udvalgte MP3-afspillere og mobiltelefoner.
Eller ved at streame bøgerne direkte på PC'en og lytte til oplæsningen via et link som du henter på dit biblioteks hjemmeside.

Lånetiden på lydbøger er 30 dage.

Når lånetiden for både de digitaliserede cd’er og lydbøger udløber, skal du IKKE aflevere filerne til biblioteket. De holder såmænd bare op med at virke. Derfor er der heller ikke noget, der hedder overskridelse af udlånstid og bøder, når du låner digitale materialer via Netmusik.dk og Netlydbog.dk.


Hvorfor benytte de digitale muligheder?
Vi har allerede i indledningen nævnt nogle situationer, hvor digitale udgaver af sange og bøger er smarte. Hvis du fx ofte pendler i bil eller benytter offentlige transportmuligheder, føles turen måske kortere, hvis du har noget lækkert musik eller en god bog i ørerne.

Med Netmusik.dk/Netlydbog.dk er det blevet meget nemmere at hente og medbringe lovlige og omkostningsfrie filer. Du kan nemt overføre filerne fra din PC til en MP3-afspiller eller mobiltelefon.

Du kan også vælge at beholde filerne på din PC og lytte til dem der.


Hvis du gerne vil læse mere…
Læs mere om Netmusik.dk.
Læs mere om Netlydbog.dk.


Sådan kommer du i gang
Du kan let få adgang til alle herlighederne. Du skal blot være registreret som låner på dit nærmeste bibliotek i enten Horsens, Randers, Silkeborg eller Viborg Kommune.



For at kunne downloade filer fra Netmusik.dk/Netlydbog.dk skal du finde dit bibliotek i dropdown-menuen. Herefter kan du logge dig på via cpr.nummer og samme pinkode, som du normalt benytter ved selvudlån. Herefter kan du hjemmefra frit søge, smuglytte til smagsprøver samt downloade det musik og de bøger, du gerne vil lytte til.

Din PC skal opfylde nogle tekniske krav:

Styresystem: Windows 98 eller nyere
Browser: Internet Explorer v. 6.0 eller nyere – Firefox 1.5 eller nyere
Afspiller: Windows Media Player version 9 eller nyere. Der kræves en version 10, hvis du skal kunne lægge musikken/bøgerne på en mp3-afspiller. Hent den nyeste version 11.

Du kan tage din musik og bog med på din MP3-afspiller, hvis den kan håndtere WMA og DRM. WMA-formatet er et Windows musikformat, som kan operere med kopisikringen DRM. DRM skal sørge for at musikken ikke kopieres og at den holder op med at virke, når lånetiden er udløbet.

Se listen over MP3-afspillere som kan håndtere filerne lovligt.


Hvordan fungerer det?
Når du har fundet musikken eller bogen, du vil låne, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Musikfilerne pakkes som zip-filer. Det betyder, at du skal have et udpakningsprogram installeret for at kunne udpakke musikfilerne - dette kan gøres vha. programmerne Winzip, WinRAR eller FreeZip. Fra og med Windows XP er udpakningen en integreret del af styresystemet.

For at kunne afspille filerne kræves det, at du har Windows Media Player version 9 eller nyere installeret. Når man afspiller en fil første gang, kan der dukke en boks op, hvor du vil blive bedt om at opgradere sikkerhedskomponenter i din afspiller, for at filen kan afspilles. Tryk "OK" og processen kører af sig selv.

Det fungerer på samme måde, når du skal downloade en lydbogsfil på Netlydbog.dk. Bogens afsnit er også samlet som en zip-fil, du skal udpakke. Se en visuel vejledning her.

På Netlydbog har du imidlertid også muligheden for at streame en bog. En streamet lydbog er en lydbog, som høres via Internettet. Du kan lytte til bogen via en PC, som er koblet på Nettet. Lydbogsfilerne gemmes IKKE på din harddisk men streames (afspilles) efterhånden, som den bliver læst op. Se en visuel vejledning her.


Vær opmærksom på…
At alle de sange og bøger du får adgang til via Netmusik.dk og Netlydbog.dk, er clearet med rettighedshaverne. Det betyder, at du trygt og sikkert kan downloade, hvad du finder på siderne uden at komme i konflikt med lovgivningen. Biblioteket har desuden pligt til at behandle dine oplysninger fortroligt.


Næste uges program: Podcast – slut med at gå glip af spændende programmer
Næste gang fortæller vi mere om podcast. Hvad podcast betyder og hvad du kan bruge det til.

Ting nr. 10: Last.fm - mere end bare en netradio

Logo Last.fmEr du interesseret i altid at få din yndlingsmusik lige ind i øregangen, når du er på nettet! En netradio der spiller præcis den musik, du selv foretrækker. Hvor du selv kan bestemme musikstilen og -genren.

Og tænk om din musikleverandør faktisk lærer lidt om din musiksmag og anbefaler dig andet musik, som matcher lige netop din smag? Med Last.fm kan du både lave dine egne radiokanaler og samtidig udvide dit musikkendskab indenfor din yndlingsmusik.

Kort sagt er netradio distribution af radioudsendelser via Internettet.

Hvad kan du bruge det til?
Last.fm er et godt eksempel på en rigtig web 2.0-tjeneste. Der er mange muligheder, du kan udforske. Med Last.fm kan du bl.a.:

- Downloade og installere et lille program som giver dig mulighed for meget let at oprette en netradio, som altid spiller din yndlingsmusik.
- Finde og udforske nye artister som lægger sig op ad den musikstil, du kan li’.
- Møde andre med samme musiksmag.

Last.fm er altså en nettjeneste, der kombinere musik med et socialt aspekt. Du kan nøjes med at lytte til din netradio – men du kan altså også vælge at socialisere og kommunikere med andre brugere og på den måde udvide din musikhorisont, når du fx udveksler anbefalinger.

Hver gang du afspiller musik, registrerer Last.fm din smag. Jo mere du spiller, jo bedre bliver Last.fm til at gætte, hvad du synes om. Andre med samme smag kan finde din profil og lytte til radio baseret på din personlige musiksmag. Og du kan i øvrigt finde ligesindede med samme musiksmag og lytte til deres yndlingsmusik.

Hvis du gerne vil læse mere
Læs mere på Last.fms hjælpeside. Siden er på engelsk.
Tip: Du kan få engelske sider maskinoversat på http://translate.google.com.
Se fx ovenstående side maskinoversat til dansk her.

Sådan kommer du i gang
Der findes forskellige måder, når du vil lytte til musik på Last.fm. Hvis du i første omgang vil undgå registrering og downloading af Last.fm-programmet, men bare vil lytte til en netradio, som spiller din musiksmag, skal du åbne en browser og taste Last.fm ind i adressefeltet.


- Herefter skal du klikke på Radio i menu-feltet i toppen af siden.
- Indtast din yndlingskunstner eller gruppe – fx Kim Larsen eller The Rolling Stones.
- Herefter starter netradioen med at spille musik med kunstnerne eller musik i samme genre.


Last.fm tilbyder i midlertidig flere både sjove og brugbare muligheder, hvis du registrerer dig som bruger ved at klikke på Sign Up-linket i højre hjørne.

Nu har du en profil på siden. Når du logger på fremover, vil Last.fm samle informationer om den musik, du lytter til. Ud fra disse data kan Last.fm organisere og anbefale musik til dig og andre brugere, til at lave unikke netradioer samt meget mere. Metoden kaldes ”scrobbling”.

Last.fm findes endnu ikke i en dansk version – men du kan skifte til en svensk version, hvis du har nemmere ved at læse dette end engelsk. Kig i højre hjørne og klik på linket ved siden af flaget.

Du kan også prøve at…
Hente (downloade) et lille program, en såkaldt klient, Last.fm har udviklet og tilbyder på hjemmesiden. Den gør proceduren med at lytte til en netradio lidt nemmere, fordi du ikke behøver logge på. Klienten opdaterer desuden automatisk dine musikoplysninger på din profil på Last.fm.

Hent den her.

Når du har hentet programmet, får du mulighed for at dele din musiksmag med andre brugere og opdage ny musik samt andre brugere med samme musiksmag.

Programmet er gratis.

Meget mere end bare en netradio
Last.fm er ikke kun en netradio, der lærer din smag at kende. Siden har en meget social vinkel. Du kan kigge på og lytte til andre brugeres playlister og blive inspireret ad den vej.

Du kan blive opdateret og holde dig orienteret, når det gælder koncerter og events, se videoer og følge med i den hotte musik under hitlister (Charts).

Få din egen Last.fm-netradio på din blog
Har du en blog, har du mulighed for at indsætte en netradio, en lille widget, der afspiller din yndlingsmusik. Når læserne på bloggen åbner din side, starter musikken.

- Åbn en browser og tast Last.fm ind i adressefeltet.
- Klik på Widgets nederst i højre hjørne.
- Vælg en Chart og klik på billedet med teksten: Show me the code.
- Kopier koden i den grå tekstboks ved at klikke i boksen – tryk Ctrl + c – eller få koden sendt til din mailadresse.
- Log dig på i Blogger og klik på Layout.
- Klik på Tilføj en Gadget.
- Tryk på + ud for den gadget, der hedder: HTML/JavaScript.
- Nu kan du kopiere koden ind i den nederste hvide boks ved at bruge Ctrl + v.
- Tryk Gem og åbn din blog for at se Last.fm-playeren på bloggen.

Vær opmærksom på…
I Terms of Use kan du læse mere om, hvordan Last.fm behandler de data, du leverer både via din færden og ageren på siden, men også via de data du oplyser, når du registrerer dig som bruger.

Bemærk at du hverken behøver at opgive e-mail-adresse eller andre personlige oplysninger for at benytte Last.fm.

Last.fm lægger desuden stor vægt på, at de aldrig sælger personfølsomme oplysninger, der kan gøre købere i stand til at identificere en specifik person.

Næste uges program: Bibliotekernes Netmusik & Netlydbog.dk – digitale tilbud fra biblioteket
Følg med i næste uge hvor du får mere at vide om de digitale tilbud fra biblioteket.
Bliv klogere på alt det sjove – helt lovligt!