Bliv en h@j til nettet

  • Mød andre på nettet
  • Find værktøjer til billedbehandling
  • Opret dine egne dokumenter

Introduktion til kurset >>

Udnyt nettet bedre

  • Tal gratis i telefon
  • Find gamle skolekammerater
  • Lav din egen hjemmeside

Introduktion til kurset >>

Lær at bruge Google's værktøjer

  • Læs nyheder med Google Reader
  • Få overblik med Google kalender
  • Få en e-mail adresse med Gmail

Introduktion til kurset >>

Ting nr. 19: Librarything og andre - del dine interesser

LibraryThing og andre interesse-communities på nettet.

LibraryThing er et eksempel på et forum, som tager udgangspunkt i en interesse: Litteratur!Vælg evt. den dansksprogede udgave af LibraryThing – ”Language” oppe i højre hjørne:


Registrer dine bøger og find ud af, hvad de andre, som har de samme yndlingsbøger som dig, læser lige nu og har som favoritter. Det er essensen af den meget populære tjeneste LibraryThing.

Det er nemt og hurtigt at oprette sig - vælg navn og password, så er du i gang!

Du kan importere bøger direkte til din "biblioteksbase": Søg på en titel, forfatter eller ISBN-nummer og klik på den titel, som du vil overføre til Your Library. Som udgangspunkt søger LT i Amazon.com samt Library of Congress, men du kan vælge at søge i danske baser (fx Horsens Bibliotek eller Bibliotek.dk) så du kan få dine danske bøger oprettet i Your Library.
Klik på titlen, på den udgave af bogen, du ønsker at oprette i dit eget ”bibliotek” og straks overføres den. Du kan også vælge selv at oprette en post og katalogisere den valgte titel direkte fra bunden.

Giv dine valgte titler vurdering (stjerner), skriv en review/anmeldelse og tag bogen med emneord/søgeord - kaldet tags - så andre kan søge dine titler frem eller se, hvilke emneord, andre har tagget bøgerne med.
Lav også en registrant over bøger, har læst og bøger, du gerne vil læse engang. Du kan holde din konto usynlig for andre og blot bruge LT som registrant over dine egne bøger. Men LTs force er at den understøtter det sociale internet - den skaber kontakt mellem læsere af de samme bøger, så man kan erfaringsudveksle - dele sine anbefalinger med hinanden og diskutere bøgerne som en online læseklub. Gå ind under grupper og find en eller flere grupper, der interesserer dig. De mest spændende/specialiserede er på engelsk, men der er også dansksprogede grupper, hvor man kan blande sig i debatten - eller opret din egen gruppe..


Danske grupper:


LibraryThing har ca. 500.000 brugere

Se en dansk gennemgang af LibraryThing her: http://dk.librarything.com/tour/

Hvis man er interesseret i litteratur, skal man også kende Litteratursiden.dk.LibraryThing er et eksempel på et special-forum, hvor man dyrker en fælles ”passion”. Der findes masser af den slags fora for specialinteresser, hvor man kan anmelde og komme med personlige beretninger og oplevelser:

Film:
http://www.cinemazone.dk/

Mad + opskrifter:
http://www.opskrifter.dk/

Rejser:
http://www.at-rejse-er-at-leve.dk/

Vin:
http://www.winelog.net/

Prøv selv at søge på relevante fora for dig – haven, biler, frimærker?

Ingen kommentarer: